Meer weten over wijn?

Beste wijnvrienden.
Hier zijn we dan weer eens, en wel met een tweetal mededelingen.
Afgelopen 3 november was er weer eens een wijn/spijs avond in restaurant Suzie Q.
Het betrof hier een avond met wijnen en gerechten uit Spanje en Portugal.
Het was zoals gewoonlijk weer een topavond met heerlijke gerechten en bijpassende wijnen.
Eind 2025 zullen we wederom een topavond organiseren, en dan met gerechten en wijnen uit Douce France.
Wat betreft de Spaans/Portugese avond van 3 november hebben we een nieuwe wijn geintroduceerd.

Dit betreft Bodega Rueda Perez Verdejo.

Een familiebedrijf gelegen in Valladolid.
Het bevindt zich in het hart van het wijngebied Rueda.
De nieuwste technologie zorgt hier voor volle karakterwijnen.
Een volledige controle door middel van een uitgekiend koelingsproces.
De wijngaarden zijn gelegen op een rotsachtig terroir in de gemeente Pozaldez op de glooingen van Buenavista de Rueda.
De wijnstokken worden volgens de espalier methode geleid.
Dat is op plantenframes.
Zij zijn geplant op een donkere bodem, arm en rotsachtig,
Echter makkelijk te bewerken.
Goed doorlatend en licht zilt, perfect voor de Verdejo druif.

De wijn is complex en intens geurend naar exotisch fruit.
Zeer zuiver, uitnodigend, evenwichtig en speels in de mond
Met een lange, sappige en knisperend frisse afdronk.

Vriendelijke wijngroet.
Beppie en Piet
Voor info 06-51557465 / 06-57573839

Download hier onze prijslijst 

De wijnen zijn alleen per doos van 6 te bestellen ivm het transport en worden alleen regio Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag bezorgd.
U wilt meer informatie of wilt u een bestelling doen gebruik dan de "U heeft een vraag?" knop voor telefoonnummers of email.

 

 

Wat u altijd al wilde weten over wijn en wijnsoorten

 

Wijn is een drank die ontstaat na het vergisten van het sap van druiven. Er zijn verschillende soorten wijn: rode wijn, witte wijn, rosé en mousserende wijn zoals Champagne en Lambrusco. In chemische zin bestaat wijn uit water, suikers, alcohol, resveratrol, quercetine, tannine, koolzuurgas (in mousserende wijnsoorten), hars (in retsina) en andere kleinere stoffen.

Een deskundige op het gebied van wijn noemt men een vinoloog. De oenologie is de tak van de wetenschap die wijn (maken, bewaren, verhandelen, etc.) bestudeert. De Universiteit van Bordeaux en de Universiteit van Stellenbosch kennen een faculteit oenologie, maar in vrijwel elk wijngebied zijn er landbouwhogescholen waar het maken van wijn wordt onderricht.


Er zijn ook met wijnalcohol versterkte wijnen, zoals Madeira, Port, Sherry en Vermout. Volgens een Frans decreet uit 1907 moet wijn uit het sap van verse of gedroogde druiven bereid worden. Wanneer men het sap van andere vruchten dan druiven laat vergisten, heet het product vruchtenwijn.

 



Lees op http://nl.wikipedia.org/wiki/Wijn meer over de geschiedenis van wijn.